GANE: "Vreau o reacție pozitivă a echipei"

Written on 01/26/2021


- Fotbalul se joacă în viteză, înfrângerea de la Botoșani a rămas în urmă, urmează Mediașul pe teren propriu. Domnule Gane, la ce să ne așteptăm contra Gazului?
- Această pandemie a schimbat calitatea fotbalului în toată lumea și trebuie să ne adaptăm repede la realitate, mai ales că jucăm din 3 în 3 zile. Nu mai contează ce s-a întâmplat la Botoșani, vreau o reacție pozitivă a echipei, mai ales că îi avem la dispoziție și pe jucătorii care nu au făcut deplasarea în Moldova. 

- Echipa a părut slăbită la Botoșani din cauza absențelor importante, Anton, Nemec, Gol, Grigore, plus Filip și Nepomuceno, abia transferați. Cum va arăta Dinamo?
- Sperăm să-i putem folosi cât mai repede pe toți, indiferent de nume! Sunt jucători valoroși, cu experiență, cu siguranță vor aduce un plus echipei. Să nu uităm că la Botoșani am avut pe foaie 10 jucători U21, ceea ce nu s-a mai întâmplat la Dinamo de foarte mulți ani! Trebuie să avem răbdare cu cei tineri, nu este ușor nici pentru ei să se integreze în această perioadă complicată la Dinamo.

- Sunt refăcuți jucătorii din punct de fizic și psihic după această deplasare în Moldova?
- Bineînțeles, i-am pregătit mental pe toți încă de la reunirea lotului, de la primele antrenamente în acest an. Jucătorii sunt pregătiți pentru meciurile următoare, nu e cazul să ne mai plângem din cauza acestui program. În loc de antrenamente repetate în aceste zile friguroase, cred că este cel mai frumos lucru să joci din 3 în 3 zile, să uiți o înfrângere pentru a învăța din nou să câștigi.

- Suporterii s-au mobilizat exemplar și sunt aproape de un nou sold out pentru biletele virtuale la acest meci. Sunteți surprins?
- Eu am simțit implicare din partea suporterilor de când am venit la echipă. Nu știu unde ar fi fost Dinamo fără sprijinul DDB! Sunt convins că fanii noștri vor reuși în continuare lucruri unice în România.