GANE: "Sunt convins că Filip și Nepomuceno vor aduce un plus echipei!"

Written on 01/22/2021


Lotul dinamoviștilor a efectuat în această dimineață, la ora 11:00, o ședință de pregătire pe terenul central al cantonamentului de la Săftica și va pleca la ora 18:20, cu un avion al companiei TAROM, spre Iași și, mai departe, cu autocarul spre Botoșani.
Echipa pregătită de Ionel Gane se va instala în această seară la Hotel "Maria" din Botoșani, urmând să revină luni dimineață în Capitală, tot cu un avion al companiei TAROM, partida FC Botoșani vs Dinamo București (Liga 1, etapa a 18-a) fiind programată duminică, 24 ianuarie (ora 20:00).
La finalul antrenamentului condus la Săftica, Ionel Gane a vorbit despre deplasarea în Moldova pentru meciul cu FC Botoșani, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului. 

Botoșaniul are o singură victorie pe teren propriu în acest campionat, în luna august a anului trecut. Este un avantaj pentru Dinamo? Cum va fi duelul cu FC Botoșani? 
Întâlnim o echipă bună a campionatului nostru. Chiar dacă a pierdut câțiva jucători importanți, față de turul acestui sezon, Botoșaniul se luptă pentru un loc de play-off. Meciurile se joacă fără suporteri, statistica nu este un avantaj! Am început anul în aceleași condiții ca și Botoșaniul, am câștigat în deplasare și am pierdut acasă, va fi un joc echilibrat. 

Cum comentați faptul că jucătorii experimentați din cadrul lotului au renunțat la bani și vor continua la Dinamo? 
Am avut o săptămână în care lucrurile s-au liniștit la echipă în ceea ce înseamnă continuitatea unor jucători importanți. Prin implicarea decisivă a celor din DDB nu au mai plecat jucători de la Dinamo, ceea ce nu poate decât să mă bucure și să-mi dea încredere pentru meciurile următoare. Să nu uităm faptul că DDB a ajuns la un acord pentru prelungirea contractelor unor jucători în această perioadă dificilă din viața clubului! 

Accidentați, Ante Pujic, Ricardo Grigore și Magaye Gueye au ratat primele două etape din acest retur, acum a apărut și suspendarea atacantului Adam Nemec. Cum arată buletinul medical înaintea acestei deplasări?
Puljic și Magaye și-au reluat antrenamentele și vor face deplasarea cu echipa la Botoșani. În schimb, Grigore și Janusz Gol vor rămâne acasă, alături de Nemec, într-un program separat de pregătire. Ne așteaptă meciuri din 3 în 3 zile, nu putem risca nimic.

Ați cerut întăriri după înfrângerea cu Chindia Târgoviște, DDB a anunțat primele transferuri, Steliano Filip și Nepomuceno!
Echipa a fost slăbită după plecările din această iarnă, am suferit și din punct de vedere numeric în primele două etape ale returului. Ne-au venit doi jucători importanți în această săptămână, doi jucători cu experiență. Sunt convins că Filip și Nepomuceno vor aduce un plus echipei!