INTERVIU. GANE: "Echipa a dovedit caracter! Sper să nu mai plece nimeni!"

Written on 01/12/2021


Antrenorul principal Ionel Gane vorbește într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului despre deplasarea la Mediaș pentru duelul cu Hermannstadt, primul meci oficial pentru Dinamo București în 2021, despre programul infernal de jocuri în următoarea lună, dar și despre tragerea la sorți pentru optimile de finală ale Cupei României. 

- Domnule Gane, ce mesaj le transmiteți dinamoviștilor înaintea primului meci oficial al acestui an?
- Vreau să începem bine acest retur de campionat, să obținem puncte și să urcăm în clasament. Chiar dacă ne lovim de multe probleme de efectiv, din diferite motive, sunt încrezător că echipa va reuși să-și impună ritmul de joc în această deplasare. Este o perioadă foarte dificilă pentru fiecare dintre noi. Echipa a dovedit caracter în ciuda tuturor promisiunilor neonorate, iar acest lucru ne dă tuturor curajul să mergem mai departe, să reușim să salvăm Dinamo! Sper să nu mai plece nimeni! 

- 7 etape în 25 de zile și imediat un meci în Cupa României, cum caracterizați acest program?
- Este un retur atipic, maraton dacă acceptați. Nu ne-am mai confruntat cu un astfel de program în ultimii ani. Sunt foarte multe meciuri după 10 zile de vacanță și câteva antrenamente, o parte doar pe terenul sintetic din cauza vremii. Este foarte important cum începem acest an și cum vom gestiona acest program pentru a evita accidentările sau suspendările. Îmi doresc să fim sănătoși și să lăsăm aceeași impresie pozitivă de joc, la fel cum am terminat anul trecut. 

- Ați urmărit tragerea la sorți pentru Cupa României?
- Eram pe teren, la Săftica, la ultimul antrenament dinaintea acestei deplasări, nu aveam cum să văd tragerea. Nu mă așteptam să ne întâlnim în această fază a competiției. Este, cu siguranță, cel mai important meci al <optimilor>, un duel așteptat de toți suporterii noștri. Nici în turul trecut al Cupei României nu am întânit un adversar facil. Nu am avut un meci ușor, am eliminat Viitorul lui Gică Hagi când alte echipe au jucat cu adversari de liga a doua. Cupa României rămâne unul dintre obiective în acest sezon!