TRANSFER. Andrei Blejdea la Dinamo București

Written on 01/08/2021


București, 8 ianuarie 2021. Ultima oară la FC Argeș, fotbalistul Andrei Blejdea (născut pe 22 iunie 1996 în Capitală) a semnat astăzi un contract cu Dinamo București, valabil până la 30 iunie 2022, a anunțat conducerea sportivă a clubului din Ștefan cel Mare prin intermediul site-ului oficial, www.fcdinamo.ro.

Mijlocaș ofensiv, Andrei Blejdea a fost format la Academia Dinamo, fiind coleg de generație la grupa de juniori 1996 cu Ionuț Nedelcearu și Andrei Radu.

Fost component al reprezentativei de juniori sub 17 ani a României (8 selecții), Andrei Blejdea a plecat din Ștefan cel Mare în 2014 la Wil (Elveția) și a mai jucat în carieră pentru Domzale U19 și Kranj (ambele din Slovenia), Eintracht Braunschweig II (Germania), Academica Clinceni, Pandurii Tg. Jiu și FC Argeș, cu care a promovat vara trecută în prima ligă a României.

Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală la Institutul Național de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală și a intrat în programul de pregătire al echipei. 

11 meciuri a jucat Andrei Blejdea pentru FC Argeș în acest sezon competițional, toate în campionat. 

12 goluri în 25 de partide a marcat Andrei Blejdea pentru FC Argeș, sezonul trecut, în Liga 2.

82 de jocuri și 24 de goluri a adunat Andrei Blejdea în liga secundă a României pentru Academica Clinceni, Pandurii Tg. Jiu și FC Argeș.

19 este numărul oficial de joc al lui Andrei Blejdea la Dinamo București.