PREZENTARE OFICIALĂ. Noul management adminstrativ și sportiv de la Dinamo

Written on 09/30/2020


Acționar majoritar Dinamo București, Pablo Cortacero a prezentat astăzi, într-o conferință de presă organizată în aer liber, la Săftica, noua conducere administrativă și sportivă a clubului, formată din viitorul director general Alex Couto Lago, Dorin Şerdean (preşedinte executiv), Rufo Collado (director sportiv) și Marcos Rubino (manager Academia Dinamo). 

"Menirea mea este de a reorganiza, de a restructura clubul administrativ şi sportiv. Voi fi cel care trebuie să impulsioneze marketingul şi toate relaţiile care sunt legate de clubul nostru. Trebuie să avem departamente bine definite. Vom avea la dispoziţie ultimele tehnologii din domeniul fotbalului care vor fi puse la dispoziţie persoanelor care activează în club. Este foarte important să ştim ceea ce vrem, pentru ca în foarte scurt timp să ajungem acolo unde ne dorim cu toţii. Încercăm să creăm toate condiţiile necesare pentru performanţă. În primul rând trebuie să organizăm clubul într-o manieră profesionistă, să creăm acele departamente care să colaboreze între ele, pentru că numai aşa lucrurile pot merge înainte. Este prima oară când ajung în Bucureşti, sunt profund impresionat de frumuseţea lui", a declarat viitorul director general Alex Couto Lago.

Un iubitor al istoriei fotbalului, după cum s-a caracterizat, Alex Couto Lago consideră că în acest moment fotbalul românesc este la un nivel mai scăzut faţă de începuturile sale. "Mi s-a prezentat un proiect bine definit şi a fost o provocare pentru mine, pentru că e lumea în care eu activez. Cel mai important este ceea ce facem, nu ceea ce ştim să facem. Rolul nostru este de a crea tot ce e nevoie pentru infrastructura clubului, să aplicăm noua tehnologie și fiecare secţie în parte să colaboreze. Există viitor pentru fotbalul din România", a adăugat Alex Couto Lago.

Preşedinte executiv al dinamoviștilor, Dorin Şerdean a fost cel care a intermediat preluarea clubului de la fostul proprietar Ionuţ Negoiţă şi afirmă că a fost foarte complicat. "Este un nou început, suntem într-o postură nouă. Eu am fost într-o situaţie destul de grea, în sensul că am avut răspundere faţă de acest proiect Dinamo. A fost o muncă foarte grea. Alex Couto Lago este un om cu experienţă în fotbal, o persoană cu o pregătire teoretică remarcabilă, sper să beneficiem de prezenţa lui aici", a spus Şerdean. "Un derby Dinamo-FCSB înseamnă foarte mult pentru orice suporter, eu îmi doresc să reînvie ceea ce însemna fotbalul românesc. E păcat că am pierdut echipele din marile oraşe ale ţării. Sperăm într-un meci bun şi să câştigăm, asta ne dorim tot timpul. Nu am cunoştinţă despre vreo primă, e un meci ca oricare altul, dar cu siguranţă va fi un meci bun care speră că se va termina cu victoria noastră", a încheiat Șerdean. 

"Dinamo crește de la meci la meci. Au venit mulți jucători care încă nu sunt pregătiți, dar încercăm să-i aducem la parametri pe care trebuie să-i atingă. Unul dintre exemple este Borja Valle, el are nevoie să se pregătească, dar și să primească minute. Cred că într-o lună de zile jucătorii vor ajunge la un nivel destul de bun pentru a putea intra, așa cum trebuie, în competiție", a subliniat Rufo Collado.

Coordonator al Academiei Dinamo, managerul Marcos Rubino are încredere în ceea ce priveşte creşterea individuală a copiilor legitimaţi la clubul din Ștefan cel Mare. "Atribuţia mea este dea îmbunătăţi Academia de fotbal. Este foarte clar că dacă noi vom reuşi să creştem valoarea fiecăruia, ceea ce va creşte este valoarea clubului şi va fi în beneficiul clubului. Vom munci cu ultimele tehnologii, dar nu trebuie să uităm că vom munci cu copii. Abia am aterizat în România, am văzut terenurile şi baza sportivă, e un început pentru centrul de juniori", a declarat Rubino.