VIDEO. Cosmin Contra despre tot ce înseamnă Dinamo

Written on 09/09/2020


Antrenorul principal Cosmin Contra vorbește într-un interviu pentru pagina oficială de Facebook despre duelul cu FC Botoșani, despre transferurile efectuate în această pauză competițională, despre echipa secundă a clubului și, nu în ultimul rând, despre suporteri.
Practic, despre tot ce înseamnă Dinamo în acest început de septembrie!


Accesați FACEBOOK pentru VIDEO!

Iată, mai jos, ce a declarat Cosmin Contra:

"Urmează un meci important, cu o echipă care joacă în Europa League, cu un fotbal total, de atac. Din punctul meu de vedere, Botoșaniul e favorită pentru meciul de vineri. E o echipă dinamică, îmi place foarte mult. La fiecare meci pe care îl văd, îmi place din ce în ce mai mult această echipă. Îşi creează multe oportunităţi de gol, marchează multe goluri, deci din punctul ăsta de vedere este o echipă foarte bună. Jucăm pe Dinamo, ne-am fi dorit să jucăm pe Arena Naţională, din păcate gazonul nu se prezintă în condiţii foarte bune. Închizându-se acest stadion pentru lucrări, ne vom întoarce acasă la noi, în Groapă. Vom încerca să arătăm mai bine fizic şi tactic şi să încercăm să ne ridicăm la nivelul Botoşaniului".

"Aveam nevoie să ne mişcăm repede pe piaţa transferurilor pentru că, după primul meci, aveam nevoie de jucători cu experienţă, care să aducă plus valoare echipei. Am avut noroc că ne-am mişcat repede şi am putut aduce şase jucători în această săptămână. Aşteptăm de la ei ca jocul echipei să se îmbunătăţească, jucătorii tineri să crească alături de ei şi această îmbinare între experienţă şi tinereţe să aibă un numitor comun". 

"Eu cred că jucătorii pe care i-am transferat ştiu unde au venit, am vorbit cu ei şi am încercat să-i fac să înţeleagă la ce echipă au ajuns. Unii dintre ei se vor adapta mai repede, poate unii vor avea nevoie de mai mult timp. Sper să reuşesc să formez o echipă într-un scurt timp. După aceste achiziţii vom încerca să vedem ce ne mai lipseşte în angrenajul echipei, suntem în discuţii cu 2-3 jucători români. Aş dori ca aceste negocieri să ajungă la bun sfârşit, să aducem şi doi jucători de valoare din campionatul României. Nu e uşor".

"Am considerat că trebuie să nu mai contez pe unii jucători, am fost onest cu ei şi le-am spus după primul meci. Prefer ca ei să meargă să joace, nu să stea în tribună. Vor fi mulţi jucători de la Dinamo B care se vor antrena cu prima echipă. Acelaşi lucru pe care îl transmit la prima echipă e valabil şi la echipa a doua, ca jucătorii să dea totul pentru aceste culori".

"Normal că mi-e dor de suporteri. Nu pot decât să le promit că voi munci cât pot eu de mult pentru ca Dinamo să arate bine, să aibă un fotbal plăcut, să aibă rezultate şi să fie din nou în lupta pentru intrarea în play-off".