Din nou acasă!

Written on 08/20/2020


Șase jucători dinamoviști au revenit în această vară la echipa din Ștefan cel Mare, la antrenamentele conduse de Gheorghe Mulțescu în cantonamentul de la Săftica, după împrumuturi în ultimele sezoane competiționale, în prima ligă sau în liga secundă a României.  Este vorba de portarul Mihai Alexandru Eșanu (foto), fundașii centrali Florin Bejan și Vlad Petru Gîsă, mijlocașii Geani Mihai Crețu și Alin Gabriel Lazăr, precum și atacantul Cătălin Ionuț Măgureanu. 

Mihai Alexandru Eșanu (25 iulie 1998), portar crescut la Centrul de Copii și Juniori al clubului din Ștefan cel Mare, a fost împrumutat sezonul trecut la Farul Constanța, în Liga 2. Câștigător al Ligii Elitelor și campion al României cu Dinamo U19 în urmă cu trei ani, Eșanu a mai apărat în carieră la echipa secundă Dinamo II și la divizionarele secunde CS Balotești și Daco-Getica București.  

Născut pe 28 martie 1991, Florin Bejan a fost transferat la Dinamo la începutul sezonului trecut, fiind împrumutat în luna februarie a acestui an la Academica Clinceni, unde a adunat 12 meciuri în Liga 1 pentru echipa ilfoveană. Bejan a evoluat în carieră pentru la FCSB II, Viitorul Constanța, ASA Tg. Mureș, MKS Cracovia, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, Dinamo București și Academica Clinceni.

Vlad Petru Gîsă (10 iunie 1998), fundaș central sau dreapta, a evoluat în ultimele sezoane pentru FC Voluntari și Chindia Târgoviște. Fost component al loturilor reprezentative de juniori U18 și U17 ale României, Gîsă a terminat junioratul în Ștefan cel Mare, iar în acest an a jucat doar pentru echipa secundă a celor de la Voluntari. 

Mijlocașul central Geani Mihai Crețu (12 ianuarie 2000), format la Academia Dinamo, a debutat pe 15 decembrie 2018 pentru prima echipă în meciul de campionat cu Universitatea Craiova, scor 3-0 pe stadionul din Ștefan cel Mare. În sezonul competițional 2019-2020, Crețu a jucat două partide în tricoul alb-roșu, cu Universitatea Craiova și Politehnica Iași, fiind împrumutat în liga secundă la Rapid București. A adunat 14 meciuri în Liga 2 și unul în Cupa României pentru echipa din Giulești.

Alin Gabriel Lazăr (30 septembrie 2000), mijlocaș ofensiv, este vărul fostului jucător dinamovist Valentin Lazăr. Finalist al Ligii Elitelor U19 și câștigator al Cupei României U19 cu Dinamo, Lazăr a jucat în ultimul sezon pentru CSM Reșița în Liga 2. 

Atacantul Cătălin Ionuț Măgureanu (5 iunie 2000) a venit la 12 ani la Dinamo, de la rivalii din Ghencea, fiind campion național sau municipal cu generația 2000 a clubului din Ștefan cel Mare. Măgureanu a evoluat în carieră pentru Dinamo II în Liga 3, fiind împrumutat apoi la divizionarele secunde Dunărea Călărași și CS Afumați.