MIHALCEA: "Echipa s-a adaptat destul de bine la condiţiile impuse de autorităţi"

Written on 05/28/2020


Accesați FACEBOOK pentru VIDEO!

Antrenorul principal Adrian Mihalcea a declarat astăzi, într-un interviu postat pe pagina oficială de Facebook, că a fost surprins de faptul că jucătorii dinamoviști au venit cu o condiţie fizică bună în cantonamentul de la Săftica în condiţiile în care timp de două luni s-au pregătit individual la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus. 
"Am avut o primă etapă de pregătire de două săptămâni, benefică echipei după o perioadă de pauză impusă de două luni. A fost o perioadă în care, în afară de antrenamente, am reuşit să ne cunoaştem mult mai bine, pentru că nu am avut această posibilitate înainte de această pauză provocată de pandemie. Băieţii au răspuns destul de bine la antrenamente. Surprinzător, jucătorii au venit cu o condiţie fizică bună în cantonament, ţinând cont de situaţia de dinainte. Echipa s-a adaptat destul de bine la condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea antrenamentelor. Au fost mici probleme de comunicare în primele zile, când nici noi nu aveam toate datele necesare. Dar n-au fost mari probleme, au fost respectate toate regulile impuse. Normal, jucătorilor li s-au părut unele lucruri anormale, la fel mi s-au părut şi mie, dar a trebuit să ţinem cont de aceste măsuri, iar până la urmă au fost spre binele tuturor", a subliniat tehnicianul dinamovist.

Toți dinamoviștii intrați în cantonamentul de la Săftica, jucători, antrenori, staf medical și administrativ, au fost testați de trei ori în ultimele două săptămâni. Adrian Mihalcea se bucură că după testare nu există niciun caz de coronavirus la echipele de Liga I şi aşteaptă disputarea unor amicale înaintea reluării campionatului. "Pe 15 mai am făcut prima testare de coronavirus, după 7 zile am făcut alta, iar acum, la final de cantonament, încă una. Toate cele trei testări au fost negative, un lucru foarte bun. Mai ales că la nicio echipă din Liga I nu s-a descoperit vreun caz de coronavirus. Am reuşit să construim destul de bine antrenamentele în grupe de 4 sau de 3 jucători. Au fost zile cu două şedinţe de pregătire, zile cu o şedinţă, am reuşit să lucrăm mult şi bine la partea fizică, plus la cea tactică. Dar ne dorim să începem o perioadă în care să ne antrenăm colectiv şi, bineînţeles, să jucăm meciuri amicale", a menţionat antrenorul roș-albilor.

"Mai am răbdare până la debutul pe bancă într-un meci oficial, dar nu foarte multă. Nici băieţii nu prea mai au, toți ne dorim să începem campionatul. Acum însă urmează a doua etapă de pregătire în care sperăm să avem şi meciuri amicale. Din păcate, primele meciuri oficiale se vor disputa fără spectatori, iar lucrul acesta ne va dezavantaja", a adăugat Mihalcea, numit antrenor principal chiar înaintea întreruperii competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus.

Cupa României poate salva sezonul pentru Dinamo. "Mă gândesc la Cupa României la fel ca toţi dinamoviştii, dar ştiu că până la câştigarea trofeului mai avem mult de muncă. Avem şi campionatul, unde nu suntem într-o poziţie foarte bună, aşa că trebuie să luptăm pe două fronturi. Însă Cupa este un obiectiv al nostru. Suntem foarte aproape, mai avem câteva meciuri. Putem să salvăm tot sezonul prin câştigarea Cupei României", a încheiat Mihalcea.