CORONAVIRUS. Fără fotbal în România până în 31 martie 2020!

Written on 03/12/2020


Federaţia Română de Fotbal a decis astăzi suspendarea tuturor competiţiilor fotbalistice pe teritoriul României până la 31 martie având în vedere deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19. "Având în vedere pericolul epidemic pe care-l reprezintă virusul COVID-19 şi luând în considerare deciziile luate în ultimele zile de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Federaţia Română de Fotbal a decis să suspende toate competiţiile până la data de 31 martie 2020. Aşadar, meciurile din Liga I, Liga a II-a, Liga a III-a, Liga I feminin, Liga a II-a feminin, Liga a III-a feminin, Liga I Futsal, Liga a II-a Futsal şi competiţiile de la nivel judeţean vor fi amânate până pe 31 martie. În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional prezenta hotărâre poate suporta modificări. Decizia vine după ce în urmă cu două zile FRF a decis să suspende toate competiţiile de copii şi juniori, iar miercuri, 11 martie, s-a amânat şi turneul final al Cupei României la futsal", a anunţat FRF pe site-ul oficial www.frf.ro. 

Federaţia Română de Fotbal consideră că este datoare să protejeze familia fotbalului românesc şi să participe activ la măsurile pe care Guvernul României şi autorităţile internaţionale le recomandă pentru protejarea sănătăţii publice. Astfel, în urma unei şedinţe ce a avut loc astăzi la Casa Fotbalului şi a consultărilor avute cu membrii afiliaţi, conducerea FRF, printr-un Comitet de Urgenţă, a decis să suspende toate competiţiile de fotbal, masculin şi feminin, precum şi de futsal, organizate în România. "Chiar dacă meciurile s-ar disputa cu porțile închise, FRF consideră ca fiind un risc ridicat deplasarea echipelor și a personalului de specialitate", se arată pe www.frf.ro. 

CASA Liga 1 se închide până în 31 martie, a confirmat Liga Progesionistă de Fotbal. "În conformitate cu dispozițiile art. 49 din Statutul Federației Române de Fotbal și luând în considerare măsurile care se impun pentru prevenirea extinderii pandemiei COVID - 19, Comitetul de Urgență al FRF a decis SUSPENDAREA tuturor jocurilor aferente competițiilor oficiale organizate de FRF, LPF ȘI AJF/AMFB până la data de 31 martie 2020 inclusiv.  Conform  Hotărârii nr. 6 din 12 martie 2020 a Comitetului de Urgență, compus din Răzvan Burleanu (Președinte FRF), Gino Iorgulescu (Prim-Vicepreședinte FRF) și Octavian Goga (Vicepreședinte FRF), în funcție de evoluția situației la nivel național referitoare la pandemia COVID – 19, această decizie poate suferi modificări", a comunicat LPF pe site-ul său oficial, www.lpf.ro.