PREZENTARE OFICIALĂ. MIHALCEA: "Situaţia actuală nu este cea mai bună, dar nu este dezastruoasă"

Written on 03/12/2020


Noul antrenor principal Adrian Mihalcea a fost prezentat oficial la Dinamo într-o conferință de presă organizată astăzi, la ora 14:00, la stadionul din Ștefan cel Mare. "Sunt emoţionat, dar bucuros, mă întorc practic în locul în care m-am format ca om şi pentru mine respectul este sfânt şi e un motiv în plus să reuşesc. Bineînţeles că ştiu la ce m-am înhămat, nu sunt străin de ceea ce s-a întâmplat la Dinamo. Nu e uşor, dar sunt un curajos. Mi-au plăcut provocările întotdeauna. Situaţia actuală nu este cea mai bună, dar nu este dezastruoasă, în niciun caz. Discursul meu către jucători a fost de mobilizare. Trebuie să recunoaştem că nu suntem într-o poziţie în care să jucăm individual, trebuie să arătăm ca o echipă şi să fim uniţi", a declarat Mihalcea.
Tehnicianul dinamovist a subliniat că are drept obiectiv câştigarea Cupei României, dar şi un loc cât mai bun în Liga1. "Obiectivul este clar Cupa României, nu m-aş fi gândit că nu ar fi unul dintre obiective. Dar primul meu obiectiv este schimbarea aceasta a atitudinii şi aducerea de puncte, este primordială, mai ales că nu ne aflăm într-o situaţie extraordinară. Ca obiectiv personal, am câştigarea play-out-ului, dar mă axez pe câştigarea Cupei României. Vreau să fim uniţi şi să nu jucăm fiecare pentru fiecare, trebuie să fim uniţi. E o muncă comună, nimeni nu va fi favorizat, doar împreună putem reveni la rezultatele bune. Îmi lipseşte experienţa de Liga 1, dar experienţa din Liga a II-a m-a făcut să cresc profesional. Aici vorbim de o calitate mult mai mare a jucătorilor şi mie îmi va fi mult mai simplu. Munca mea în aceste zile va fi aceea de a transmite ideile mele pentru a le implementa".

Prezent la conferința de presă, managerul general Florin Prunea a afirmat că Adrian Mihalcea a fost acceptat din primul minut de Ionuţ Negoiţă. "Îi doresc bun venit lui Adi Mihalcea, un fost coleg de-al meu, care a crescut cu noi, dinamovist adevărat, un antrenor care munceşte. Eu am păţit multe cu el, când ne băteam la promovare la Iaşi, am avut meciuri grele. Îi doresc multă baftă, ştie la ce s-a înhămat, este antrenorul pe care l-am dorit toţi, de la patron până la ultimul angajat. Mă bucur că a acceptat şi că a început munca, băieţii l-au primit foarte bine. Este un antrenor tânăr, vine să muncească. Adi, bine ai venit acasă, ştiu că şi tu îţi doreai foarte mult revii acasă. Negocierea cu Mihalcea a durat 30 de secunde, de fapt nu a fost o negociere, i s-a pus contractul pe masă şi a semnat imediat", a declarat Prunea.