PREZENTARE OFICIALĂ. Toți pentru Dinamo!

Written on 01/30/2020


Fotbaliștii dinamoviști Szabolcs Kilyen, Lukas Skovajsa, Valentin Lazăr și Kristian Kostrna, transferați în această lună de clubul din Ștefan cel Mare, au fost prezentați oficial într-o conferință de presă organizată în cantonamentul de la Săftica. 

Iată, mai jos, ce au declarat dinamoviștii la întâlnirea cu reprezentanții mass-media, în dreptul fiecărui jucător fiind trecut numărul oficial pentru a doua parte a acestui sezon competițional:

SZABOLCS KILYEN (2): "Cu asemenea galerie, cu acești suporteri nu pot decât să mă bucur de transferul la Dinamo. Pot spune că este un vis împlinit să pot juca derby-urile din România. Obiectivul meu este să joc și să ajut echipa cât mai mult, voi face tot ce depinde de mine pentru lucrul ăsta". 

LUKAS SKOVAJSA (7): "Mă simt foarte bine şi sunt bucuros că voi juca pentru Dinamo. Voi da maximum pentru echipă pentru a avea succese. Ştiu că acum Dinamo trece printr-o perioadă mai grea, dar în trecut a fost un club cu mari performanţe. Eu cred că încă este posibil să jucăm în play-off, vom încerca să ne calificăm". 

VALENTIN LAZĂR (8): "Meciul cu Astra este foarte greu, toți suntem conştienţi de ceea ce se întâmplă la noi, ce puncte avem de recuperat. Sper să începem cu dreptul. În ceea ce îi priveşte pe adversari, nu i-am urmărit foarte mult, toată ţara vorbeşte despre cei doi, Alibec şi Budescu. E normal, sunt doi jucători de valoare, mâine vom avea vizionare şi sper să găsim varianta cea mai bună să închidem jocul lor. Noi avem un obiectiv, iar ei cred că în mare parte şi-au îndeplinit obiectivul de a fi în play-off. Trebuie să o luăm pas cu pas, să ne gândim doar la meciul ăsta, să câştigăm şi apoi vom vedea ce va fi. 
Cred că avem jucători de valoare, altfel nu mă întorceam la Dinamo. Am plecat într-un moment bun al meu, am plecat să-mi realizez familia, într-un campionat nu foarte bun, dar a fost bine financiar. Acum m-am întors într-un moment greu, puteam să mai stau în Turcia pentru că mai aveam un an şi jumătate contract. Am ales să mă întorc la Dinamo și sunt bucuros, e mai bine acasă.
Am văzut toate meciurile lui Dinamo în ultima perioadă. Am văzut că sunt puţini suporteri la meciurile de-acasă, este şi problema aceasta a stadionului. Cred că oamenilor li s-a luat să vină pe acelaşi stadion de atâţia ani, sper să se îndrepte lucrurile în viitor. Sperăm să jucăm derby-ul pe Arena Naţională pentru că e un stadion foarte frumos şi vor veni mulţi suporteri dinamovişti.
Am prins perioade la Dinamo cu 5 luni şi jumătate neplătite. Au fost la fel de mediatizate ca acum? Un singur jucător a vorbit despre probleme financiare". 

KRISTIAN KOSTRNA (26): "Prima mea impresie este foarte bună, sunt bucuros că am venit la Dinamo, este un club mare, cu istorie, cu jucători şi staf valoroşi. Sunt bucuros să fiu aici. Ştiu că derby-ul cu Steaua este foarte important, fanii sunt nebuni după acest meci şi sper să fie mulţi suporteri. Eu sunt pregătit să joc".