OFICIAL. Lukas Skovajsa la Dinamo București

Written on 01/12/2020


București, 12 ianuarie 2020. Dinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial al clubului, www.fcdinamo.ro, transferul fundașului slovac Lukas Skovajsa (25 de ani) la echipa din Ștefan cel Mare.
Fost internațional de tineret al Slovaciei, Lukas Skovajsa s-a născut la Trencin și a evoluat în carieră doar la AS Trencin, de la copii și juniori până la prima echipă. 
Lukas Skovajsa a debutat în 2012 în prima ligă a Slovaciei, a adunat 150 meciuri și 7 goluri pentru AS Trencin în toate competițiile (119/4 în campionat, 20/3 în Cupa Slovaciei, 11/- în cupele europene) și are două titluri de campion în palmares. 
Noul jucător dinamovist a efectuat vizita medicală, a intrat în programul de pregătire stabilit de antrenorul principal Dusan Uhrin la Săftica și va pleca luni dimineață cu echipa în cantonamentul din Spania. 

13 meciuri a jucat Lukas Skovajsa pentru Trencin în acest sezon competițional, 11 în campionat și două în Cupa Slovaciei. A marcat un gol în partida Trencin vs Skalica, scor 4-0 în Cupa Slovaciei. 

7 decembrie 2019 este data ultimului joc oficial în care a evoluat Lukas Skovajsa pentru Trencin. A fost integralist în meciul Nitra vs Trencin, scor 1-1 în campionatul Slovaciei. 

3 trofee are Lukas Skovajsa în palmares. Cu Trencin a câștigat de două ori titlul de campion al Slovaciei (2015 și 2016) și a mai cucerit, în 2016, Cupa Slovaciei.

11 partide a jucat Lukas Skovajsa la Trencin în cupele europene, toate în tururile preliminare Champions League și Europa League.

4 selecții a adunat Lukas Skovajsa pentru reprezentativa sub 21 de ani a Slovaciei.