DUSAN UHRIN: "Acest meci este cheia pentru a avea o vacanţă bună"

Written on 12/18/2019


Antrenorul principal Dusan Uhrin și mijlocașul dinamovist Diego Fabbrini au participat astăzi, în cantonamentul de la Săftica, la conferința de presă organizată înaintea deplasării la Botoșani. "Mai avem cinci meciuri foarte importante pentru noi, iar acesta este primul dintre ele. Trebuie să facem totul, mai întâi pentru a juca bine şi apoi pentru a nu ne pierde mintea. Jucăm împotriva unei echipe cu jucători buni la mijloc şi în atac. Acest meci este cheia pentru a avea o vacanţă bună. Montini are încă probleme la genunchi şi Moura este indisponibil. Nistor este suspendat, dar avem jucători care să-l înlocuiască. El a fost jucătorul nostru cheie până acum, sunt supărat de această situaţie, dar nu pot face nimic, trebuie să găsesc alt jucător care să joace bine pe postul lui. Viitorul lui Dinamo nu depinde de acest meci. Dinamo are o mare istorie, are mulţi fani şi va fi aici şi după zece ani. Fanii vor să câştigăm tot și aşteaptă succese de mult timp. Trebuie să facem totul ca fanii noştri să fie fericiţi măcar din când în când", a declarat Uhrin. 

Tehnicianul dinamovist cere răbdare pentru a construi o echipă puternică în Ştefan cel Mare. "Viitorul jucătorilor depinde de ei, dacă joacă bine. Sunt aici cu aceşti jucători de patru luni şi niciodată nu am făcut o echipă în patru luni. Echipa are nevoie de timp, jucătorii trebuie să evolueze împreună pentru a face performanţă. La fiecare echipă la care am lucrat, rezultatele au început să apară după un an. Dinamo trebuie să-şi păstreze jucătorii buni, iar cei care nu evolueză bine trebuie schimbaţi. Depinde numai de ei. Uneori am avut o opinie foarte proastă faţă de anumiţi jucători, după o jumătate de an mi-am schimbat părerea şi au devenit jucători-cheie în echipa mea. E cazul lui Soucek când antrenam Slavia Praga. Soucek a venit din liga a doua şi am aşteptat ca el să înregistreze performanţe bune, am riscat să-l bag pe teren şi acum vedeţi ce se întâmplă, are un salariu de 150.000 euro pe an şi Slavia Praga vrea să-l vândă pe 20 de milioane. Este serios, munceşte din greu. În primul an a marcat şase goluri în echipa mea. Totul se poate schimba, mai ales pentru jucătorii tineri, depinde numai de ei, de educaţia lor. Nu cred că aici există răbdare, dar dacă nu ai răbdare nu poţi construi o mare echipă. În România, numai CFR a construit o echipă mare, în afara lor nimeni nu a mers mai departe în Europa. Această echipă trebuie construită. Trebuie să iei jucători tineri, echipa de tineret să joace acelaşi sistem ca prima echipă, să se antreneze la fel, din greu. Nu am avut timp până acum să discut asta cu conducerea clubului, o voi face în pauză. Depinde de răbdarea oamenilor din jurul meu. Nu cred că patronul nu vrea să investească", a mai spus Uhrin.

Diego Fabbrini a evoluat din nou pentru Dinamo, etapa trecută, când a intrat în teren în minutul 82 al meciului cu Sepsi Sf. Gheorghe, după o accidentare care l-a ținut aproape trei luni departe de gazon. "Am câțiva amici la Botoşani din perioada în care am jucat acolo. Cred că trebuie să facem totul pentru a câştiga această partidă, trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Mă simt bine. Cred că Botoşani are o echipă bună, ca şi noi. Sunt trei puncte puse pe masă, ambele echipe au şansa să câştige. Sigur nu va fi uşor. Trebuie să încercăm să dăm tot ce avem mai bun şi vom vedea ce se va întâmpla", a precizat Fabbrini.