UHRIN: "Trebuie să jucăm mai bine pentru a câştiga, să luptăm mai mult"

Written on 12/12/2019


Antrenorul principal Dusan Uhrin a vorbit în această după-amiază, la sala de conferințe a cantonamentului de la Săftica, despre ultimul meci al anului în fața propriilor suporteri, Dinamo București vs Sepsi Sf. Gheorghe, programat vineri, la ora 20:30, pe stadionul din Ștefan cel Mare, în Liga 1 (etapa 21). "Pentru mine a fost o săptămână normală, am pregătit jocul împotriva celor de la Sepsi. Am pierdut la Sibiu, avem obiceiul să pierdem în deplasare şi nu înţeleg de ce. Am fost supărat pe jucători, nu putem juca aşa. Să vedem ce se întâmplă mâine, avem din nou un meci greu, Sepsi a început să joace bine şi mă aştept la o întâlnire dificilă. Sunt supărat pe jucători pentru că nu au luptat prea mult, ar fi trebuit să alerge mai mult. Principala problemă pentru care am pierdut? Trebuie să-i întrebaţi pe jucători, eu nu ştiu. Am făcut multe greşeli, mari, pentru mine este inacceptabil, nu pot acoperi aceste greşeli. Am pierdut în principal din cauza greşelilor. Vreau mai mult de la jucători, pentru mine nu este suficient. Nu cred că voi efectua foarte multe schimbări în echipă, pentru că la ultimul meci disputat acasă am jucat bine şi nu vreau să schimb prea mult. Mai am timp până mâine să mă gândesc, voi decide după antrenamenul din această seară. Avem două puncte până la play-off, nu este prea mult, dar trebuie să luptăm. Mai sunt şase meciuri, 18 puncte, trebuie să jucăm mai bine pentru a câştiga, să luptăm mai mult. Fabbrini este 60 la sută pregătit, vom vedea la acest antrenament cum va fi", a declarat Uhrin.

Tehnicianul dinamovist a fost întrebat despre plecările lui Florin Prunea și Ionel Dănciulescu. "Am văzut această informaţie, dar nu este problema mea, sunt doar zvonuri şi în fiecare săptămână e <scandal> (n.n. - în limba română) la Dinamo, se întâmplă ceva, suntem un subiect public interesant pentru presă. Nu am vorbit cu nimeni despre aşa ceva. Şi despre mine au fost zvonuri despre o clauză de reziliere a contractului. Am multe clauze în contract şi credeţi-mă că până acum nu am deschis contractul. Am vorbit şi cu Prunea şi cu patronul despre jucători, vom vedea ce se va întâmpla", a subliniat Uhrin.
Întrebat dacă pregăteşte surprize pentru pauza de iarnă, antrenorul dinamovist a răspuns: "Nu". Dusan Uhrin a glumit pe marginea faptului că înţelege limba română. "Când vreau, înţeleg. Dacă rămân la Dinamo? Da! În fotbal nimic nu e sigur, în fotbal este <întreabă-mă după două meciuri> pentru că nimeni nu ştie ce se întâmplă. Eu am contract. Am un obiectiv aici, vreau să câştig şi sincer nu ştiu ce va fi după aceste două meciuri. Sper că totul va fi OK", a încheiat Uhrin.

6 etape au mai rămas de disputat până la finalul sezonului regulat, două în această lună și patru anul viitor, în luna februarie. Dinamo va juca pe teren propriu cu Sepsi Sf. Gheorghe, Astra Giurgiu și FCSB, iar în deplasare va întâlni FC Botoșani, FC Voluntari și Gaz Metan Mediaș.