REDNIC: "Obiectivul nostru e să terminăm pe primul loc în play-out"

Written on 04/21/2019


Antrenorul principal Mircea Rednic a vorbit astăzi, într-o conferință de presă susținută la arena din Ștefan cel Mare, despre următorul meci în fața propriilor suporteri, Dinamo București vs FC Botoșani în Liga 1 Betano (play-out, etapa 6), programat luni, 22 aprilie (ora 21:00), pe stadionul "Dinamo".

 

"Astăzi se mănâncă pește? Că mi-a rămas și acum un os în gât de la ultimul meci cu Botoșani, nu mi-a căzut bine acea înfrângere. Începusem bine acest an, cu două victorii, venea multă lume la meci. Obiectivul nostru este să terminăm pe primul loc în play-out. Botoșani e o echipă care a jucat foarte bine o perioadă, ultimul meci l-a câștigat cu puțină șansă, dar asta face parte din joc. Când au jucat aici mi s-a părut că singurul lor obiectiv este să blocheze Dinamo pentru că următorul joc, cu Viitorul, n-au mai avut aceeași atitudine, răutate. Până și arbitrul și a schimbat maniera, că a fost același arbitru. Nu știu dacă avem o revanșă de luat, eu vreau să continuăm cu rezultatele bune. Ca joc nu sunt mulțumit deși am luat trei puncte la Iași. Pe mine mă interesează ca jucătorii să aibă jocuri în picioare, să se poată exprima pe postul pe care dau randament maxim. Trebuie să profit de aceste meciuri oficiale pentru a pregăti sezonul următor. Mâine vor fi trei jucători noi în echipă. Pe Montini vreau să-l trezesc puţin, în ultima vreme s-a gândit mai mult la plecare decât la echipă. Voi folosi sistemul de rotaţie la portar, dar şi la atacant, aşa mi se pare corect", a declarat Rednic.

Antrenorul roș-albilor a mai spus că în Liga 1 ar fi corect un sistem ca în Belgia, în care echipele din play-out pot lupta pentru un loc de cupă europeană. "Ar fi fost corect un sistem ca în Belgia, cu o echipă care să se califice în Europa League. Mi-e teamă să nu fie echipe care îşi trimit jucătorii mai repede în vacanţă. Sunt echipe care şi-au dat viaţa pe teren până să ajungă în play-off şi apoi flori, muzică, kurtocs-kalacs, vin fiert şi toată lumea e fericită. Altfel ar fi fost situația dacă Dinamo era în play-off. Cum reușim să-i motivăm pe jucători? Le dăm o primă, un program mai bun, mai o ciorbă de burtă, mai un grătar", a subliniat tehnicianul dinamovist.

"Nu am mai vorbit cu Ionuț Negoiță despre preluarea echipei pentru că tot apar discuții, acum toată lumea vrea palmaresul, e mai complicat. Pe mine mă interesează să facem o sală nouă de fitness la Săftica, să ne punem la punct cu condițiile de pregătire", a mai spus Rednic. "Ar trebui să folosim și noi VAR-ul, decât să băgăm banii în altceva. Este benefic, nu ar mai fi discuții, toată lumea îl folosește. Cât să mai așteptăm, 10 ani, să luăm varul la mâna a doua? Cum nu avem stadioane? O să facem la Alexandria, în provincie, la Slatina, nu mai știu pe unde, la Clinceni, la Călărași. Dinamo nu interesează pe nimeni", a încheiat Rednic.