REDNIC: "De la anul ne gândim la titlu, acum ne bucurăm că suntem pe primul loc în play-out"

Written on 05/21/2019


"Ne-am tot chinuit să ajungem pe primul loc şi ar fi păcat, pentru că mai sunt trei meciuri, să nu încheiem acest campionat pe primul loc în play-out. Avem ceva probleme după meciul de la Chiajna, sunt mulţi jucători cu bătături cu sânge pentru că adversarul principal a fost terenul, nu echipa adversă", spune Mircea Rednic înaintea partidei cu Politehnica Iași, programată miercuri, 22 mai (ora 21:00), pe stadionul din Ștefan cel Mare.

 

Antrenorul principal Mircea Rednic a vorbit astăzi, într-o conferință de presă susținută la stadionul din Ștefan cel Mare, despre următorul meci în Liga 1 Betano, Dinamo București vs Politehnica Iași (play-out, etapa 12), programat în fața propriilor suporteri. "De la anul ne gândim la titlu, acum ne bucurăm că suntem pe primul loc în play-out. Legat de meciul de mâine, ne-am tot chinuit să ajungem pe primul loc şi ar fi păcat, pentru că mai sunt trei meciuri, să nu încheiem acest campionat pe primul loc în play-out. Avem ceva probleme după meciul de la Chiajna, sunt mulţi jucători cu bătături cu sânge pentru că adversarul principal a fost terenul, nu echipa adversă. Filip a acuzat o lovitură, dar se antrenează, nu ştiu dacă va juca mâine. Nasser s-a antrenat normal şi sunt şanse ca el să joace, Sorescu intră şi el în lot, deci suntem pregătiţi. Cei de la Iaşi trec printr-o perioadă mai bună, va fi un meci deschis. Am văzut ultimul lor meci, e o echipă care joacă un fotbal frumos, nu se închide. Eu sper să câştigăm mâine şi să rămânem pe primul loc. E greu când unii sunt în vacanţă şi noi mai avem de jucat, doar ca să vedem cine retrogradează. Dar ăsta e sistemul, acestea sunt condiţiile, ar fi fost mai bine să terminăm mai repede, să aibă şi jucătorii un pic de vacanţă", a declarat tehnicianul dinamoviștilor. 
Iată, mai jos, ce a mai spus Mircea Rednic la conferința de presă:

"Nu îl vreau nici pe Marc, nici pe Ropotan. Sunt jucători buni, au mai fost la Dinamo, dar nu sunt pe lista mea. Văd că tot apar. Eu am spus că fac eforturi să îl păstrez pe Mandanda şi am văzut că azi a apărut că pleacă. Eu nu o să discut. Sunt discuţii cu unii jucători, nu vor veni mai mult de patru-cinci până pe data de 17 iunie, când începem pregătirea, după care vreau să completăm lotul cu 2-3 împrumutaţi. Şi nici nu vor pleca 9 jucători. Mai sunt trei meciuri, se pot întâmpla multe, se pot schimba multe lucruri, depinde foarte mult de evoluţia lor. Eu vreau să plec în Spania cu lotul complet în proporţie de 90%. Iar 10% vreau să aduc jucători sub formă de împrumut, cu calitate, care să facă diferenţa şi să creeze concurenţă în lot".

"Cu tot respectul pentru Teixeira, dar nu mi l-aş dori la Dinamo. L-am avut la Petrolul, e un jucător foarte bun, dar are şi el o vârstă".

"Nu sunt scumpi jucătorii de la echipele care retrogradează, dar le creşte cota când e vorba să ajungă la Dinamo. Adică vin de la echipe la care nu au fost plătiţi, plâng că nu au bani nici de benzină şi când vin la Dinamo le creşte cota".

"Încă nu am mai vorbit cu domnul Negoiţă, mai sunt trei etape, apoi ne vom aşeza şi vom discuta să vedem şi bugetul care va fi pentru anul viitor şi obiectivele. Eu nu voi contribui, doar dacă va fi nevoie. Dar nu cred că la anul va mai fi nevoie. Dinamo va fi altceva anul viitor. Campionatul se câştigă cu echipele mici, deci se poate".