REDNIC: "Eu am venit să rămân, nu să plec! Am venit să construiesc o echipă"

Written on 05/30/2019


"Nu ştiu cine sugerează că aş pleca, am fost clar de la început, eu rămân. Eu am venit să rămân, nu să plec! Am venit să construiesc o echipă. Am avut posibilitatea la aceste meciuri oficiale să-mi fac o imagine despre jucătorii pe care i-am adus în iarnă. Cred că rezultatele sunt mult mai bune decât ale echipei care era în momentul când am preluat-o eu. Şi cu buget mai mic. Din jucătorii care au venit, nouă rămân", a declarat Mircea Rednic la conferința de presă susținută astăzi, la stadionul din Ștefan cel Mare, înaintea ultimului meci oficial al acestui sezon competițional, Dinamo București vs FC Voluntari în Liga 1 Betano (play-out, etapa 14).

 

Iată, mai jos, ce a spus Mircea Rednic la întâlnirea cu reprezentanții mass-media:

"E ultimul meci din acest sezon, cu câteva probleme medicale, dar şi cu o decizie pe care am luat-o, ca Nistor să nu facă parte din lot şi să meargă să se pregătească alături de jucătorii echipei naţionale. Lui Papazoglou i-am dat drumul acasă, de asemenea Nasser a plecat şi el la echipa naţională. Avem 14 jucători, plus doi de la echipa de tineret. Despre meci ce să zic? Acestea sunt meciurile din play-out, fără nici o miză, fără a avea posibilitatea ca primul loc să joace cu ultima clasată din play-off pentru Europa League, așa cum a fost în Belgia, cu Charleroi şi Antwerp. Aşa ţii în priză competiţia, pentru că altfel nu există nici interes, nici spectacol. Jucătorii se gândesc deja să plece în vacanţă şi mi se pare normal. Șase echipe sunt deja în vacanţă şi ceilalţi încă mai joacă! Miză mai există doar pentru meciul de la Sibiu, în rest lucrurile sunt clare."

"Nu ştiu cine sugerează că aş pleca, am fost clar de la început, eu rămân. Eu am venit să rămân, nu să plec! Am venit să construiesc o echipă. Am avut posibilitatea la aceste meciuri oficiale să-mi fac o imagine despre jucătorii pe care i-am adus în iarnă. Cred că rezultatele sunt mult mai bune decât ale echipei care era în momentul când am preluat-o eu. Şi cu buget mai mic. Din jucătorii care au venit, nouă rămân."

"În campionatul viitor, situaţia financiară va fi la fel cum a fost la începutul acestui sezon. Vor fi contracte de 8.000, de 9.000 şi de 10.000 dacă va fi cazul, deci buget avem, jucători avem. Suntem în discuţii avansate cu jucători, dar nu o să mai afle nimeni decât în momentul în care vor semna. Când am avut ultima discuţie, am făcut un rezumat, am făcut nişte calcule legate de bugetul pe care îl avem pentru sezonul următor şi eu sunt mulţumit, chiar nu îmi fac probleme. Sigur nu ne putem compara cu cei de la CFR Cluj, de la Steaua sau Craiova, dar este dublu faţă de cel pe care l-am avut când am venit acum trei ani la Dinamo. E bun, nu vorbim de sume acum, important e că eu sunt mulţumit. Mi s-a spus până la ce limită pot să merg. Asta e situaţia, e filozofia clubului, a patronului şi eu sunt sigur că voi găsi soluţii. Când se termină campionatul voi mai avea o discuţie cu domnul Negoiţă. Mai sunt lucruri de pus la punct legate de lot, de perioada de pregătire."

"Nu există două tabere la Dinamo, chiar ieri a venit Bogdan Bălănescu la Săftica, am stat împreună aproape o oră, vorbim frecvent, nu există tensiuni, amândoi avem interesul ca lucrurile să meargă bine în sezonul următor. Nu ştiu cine are alt interes, poate încearcă pe ultima sută de metri să mă convingă să plec în Iran, în Afganistan, găsesc ei o echipă unde să mă trimită, să scape de mine. Eu am zis când am venit că nu voi pleca de la Dinamo până nu voi realiza ceea ce mi-am propus."

"Nu a dispărut entuziasmul, este o lipsă de omogenitate. Am dat posibilitatea tuturor să joace, am folosit jucătorii care erau pe lista de la lotul de tineret, am schimbat şi sistemul pentru ei şi degeaba. Acum Rădoi este responsabil de tot ceea ce se întâmplă acolo, dar îmi pun şi eu întrebări. Ricardo Grigore şi Ciobotariu sunt jucători tineri care pot juca şi la anul, dar e vorba de Sorescu, care a jucat în 34 de meciuri şi nu a făcut o rău. Plus că este un jucător polivalent. Nu am vorbit cu Rădoi, am văzut că el a dat explicaţii, deşi nu trebuia pentru că el este acolo, el e cel care decide şi răspunde de lot şi tot ce se întâmplă. Jucătorii pe care i-a convocat nu sunt răi, dar spun de această situație pentru că ni se impune să jucăm cu fotbalişti de U21, însă nu sunt băgaţi în seamă. Înseamnă că tu nu ai încredere în campionatul României."